вівторок, 13 травня 2014 р.

Всіх пам'ятаємо, і мертвих, і живих!

   Як і щороку, у Гірниках про початок свята повідомили гучномовці: з відкритих вікон будинку культури звучали пісні про війну, про перемогу.
   До обеліска Слави прийшли дорослі і діти, приїхали люди з Бродів і Сілець.
   Настоятелі церков сіл Гірники, Сільце і Броди відслужили поминальну панахиду, а благочинний Іван Хіночик звернувся до присутніх зі словами привітання, закликав людей шанувати визволителів, старших людей, жити в мирі і злагоді.
   Зі словами привітань і найкращими побажаннями виступили сільський голова Володимир Мерчук, учасник бойових дій у Афганістані Леонід Денисюк, директори Гірниківської і Бродівської шкіл Олександр Ковч і Сергій Арсенюк. Вони дякували тим, хто мужньо боронив свою землю, тим, хто кував перемогу, хто окропив свою землю кров'ю, а також тим, хто в селах, чим міг, допомагав здобувати перемогу. Промовці також висловили впевненість, що до цього святого місця - обеліска Слави - ніколи не заросте стежка, що односельчани завжди пам'ятатимуть героїв.
   Потім до підніжжя Обеліска лягли квіти, а люди в скорботі схилили свої голови перед пам'яттю тих, хто відстоював волю і незалежність.
   Після закінчення мітингу у будинку культури села відбувся концерт, якого підготували працівники культури та учні школи. У бібліотеці була розгорнута книжкова виставка присвячена 69-ій річниці від дня перемоги у Великій Вітчизняній війні "Перемога одна на всіх".
   Всі присутні гарно відпочили, а ветерани отримали цінні подарунки.



Немає коментарів:

Дописати коментар