пʼятницю, 21 січня 2022 р.

День Соборності України: погляд в історію.



   День Соборності - свято України, що відзначається з 1999 року 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
   22 січня 1918 року Україна проголосила себе на майдані Святої Софії у Києві самостійною, вільною державою. А через рік, 22 січня 1919 року, на цьому ж майдані, було проголошено Акт "Про з'єднання всіх українських земель" в одну спільну Соборну Українську державу. Західна Україна об'єдналася з Наддніпрянською для того, щоб міцніти й розбудовувати власну державу. Це свято показує, що усі ми - діти однієї великої України і бажаємо жити в згоді-злагоді.
   29 років назад, 21 січня 1990 року, відбулася одна з наймасштабніших  у світовій історії акція "Живий ланцюг". Близько трьох мільйонів людей взялися за руки і створили безперервний ланцюг від Києва до Львова, показуючи цим бажання українців жити в єдиній незалежній країні. "Живий ланцюг" став ще одним кроком до здобуття незалежності України. 
   До цієї дати приурочені книжкова виставка "Сила нації в єдності" тісторична медіаподорож "День Соборності України: погляд в історію".



 




























Немає коментарів:

Дописати коментар