середу, 6 січня 2021 р.

Грані поетичного таланту Ганни Чубач.

 


   6 січня 80 років від дння народження видатної української поетеси Ганни Чубач.

Ганна Чубач прийшла в літературу в 60-ті роки. Тоді її прийняли до Спілки письменників зі збіркою віршів «Журавка». Потім її так і називали в багатьох оглядах та статтях «журавка з Подільського краю».

   Вона написала понад сто дитячих і дорослих книг. Її твори можна знайти в майже всіх читанках та буквариках.

   Деякі вірші Чубач стали відомими піснями: «Крила», «Хустка тернова», «Не відлітайте, лелеки», «Поле, поле», «Вишенька біла», «Світ із любові». А її «Черепаха-аха» знають майже всі українські діти.

   Поетеса – лауреат всеукраїнських літературних премій імені Павла Усенка, Марусі Чурай, С. Гулак-Артемовського та міжнародної премії «Дружба». Її вірші перекладені на російську, англійську, німецьку, чеську, болгарську, угорську, монгольської і інші мови.


Ілюстрована "Абетка" від Ганни Чубач (читати та завантажити)

"Абетка" відомої української поетеси Ганни Чубач  - це гарно ілюстроване видання з віршиком для кожної літери, що легко і весело запам'ятовується та допомогає її вивчити.

 

 

 

 

"Жук малий і волохатий" - віршована казочка для дітей від Ганни Чубач

Жук малий і волохатий 
Все життя прожив без  хати. 
Вдень від холоду тремтів, 
А вночі від  страху млів. 
Дощик спинку обливав, 
В душу смутку наганяв..."

(Ганна Чубач)

 


 Ганна Чубач: добірка скоромовок для дітей


Скоромовки для діточок від української поетеси Ганни Чубач: "Дві Варвари", "Ати-бати!", "Ворони", "Грім і гуси", "Джмелі", "Дударики", "Злива", "Запитав Василь у Вовки", "Ігогошка", "Коржі з маком", "Коронована ворона", "Курка-квочка", "Курка, кролик і корова", "Курочка-чубарочка", "Мурмурка", "Опудало", "Чик-чирик".

 

 

 


 Лічилки Ганни Чубач


Лічилки Ганни Чубач: "Болотне свято", "Гавкав песик", "Гноми", "Дві жабулі", "Каструлі", "Кінь катався на слоні", "Киця одиниця", "Танці на "П'ять", "Тири-пири! Три-чотири!", "Три Володі ". 



Ганна Чубач, віршики для дітей (зі збірки "Жук малий і волохатий")

Поезії Ганни Чубач для малят: "Біля чапля", "Роса", "Сніжинки", "А я козу дою, дою", "Хвалько", скоромовка "Дві Варвари" та казка у віршах "Жук малий і волохатий".



Збірка дитячих віршів Ганни Чубач

Вірші Ганни Чубач для дітей: "Я беру своє відерце", "Ласий кіт Івашко", "Два маленькі баранці", "Равлики", "Білa чапля", "Черепаха - аха-аха".

 


Немає коментарів:

Дописати коментар