четвер, 12 серпня 2021 р.

Радимо прочитати.

 Галина Малик – сучасна українська письменниця, поетеса, перекладачка з болгарської мови, громадська діячка та одна з укладачок антології творів українських письменників. Член Національної спілки письменників України. Авторка низки книг, створених у жанрі фентезі для найширшої читацької аудиторії, від малечі до юнацтва. Вважається однією з засновниць українського новітнього коміксу в літературній галузі. Номінантка та лауреатка численних державних винагород з літератури.

   В осерді літературного доробку Галини Малик пригодницькі твори для дитячої аудиторії. Найширшого визнання здобув цикл творів «Незвичайні пригоди Алі» та дві фантастичні повісті про безпритульного хлопчика Хроню «Злочинці з паралельного світу» та «Злочинці з паралельного світу-2».

   Книги Галини Малик було перекладено англійською, італійською, німецькою та іншими мовами. Крім того, твори письменниці було включено до шкільної програми та відзначено багатьма преміями в галузі дитячої літератури.

Фантастична дилогія відомої української письменниці Галини Малик “Злочинці з паралельного світу” — весела розповідь про безпритульного хлопчика Хроню, який наперекір долі сподівається знайти своїх батьків. Вірний друг пес Рекс, чеченець Джохар, мудрий ворон Гай, “крутий” кіт Рата, підла і підступна потвора Чмак — далеко не повний перелік персонажів, з якими доля зводить Хроню у його поневіряннях.
М’який гумор, іронічність оповіді, колоритна мова, часом трагізм ситуацій тримають читача у постійній напрузі. Але найбільше зворушують прагнення головних персонажів до справедливості, атмосфера людяності і любові, якими сповнена кожна сторінка книги.






Немає коментарів:

Дописати коментар